SLIDER

NA OBISKU: SREBRNA ŽLICA

torek, 28. maj 2013

Igriška ulica 3
pon-pet 10-18, sob 10-13
Srebrna žlica je na novo odprta trgovinica v Ljubljani, tik za Dramo, v Celju pa jo imajo že nekaj časa. V njej lahko najdemo ročno izdelano bakreno in ostalo kuhinjsko posodo, porcelan, jedilni pribor, kuhinjske pripomočke in male dodatke za lep obed. In prejšnji teden, ko sem jo obiskala, je tam omamno dišalo po takih posebnih dišavah za dom. In turkiznega kičnejda bi imela. Trgovina se razteza na treh etažah, zasnova interjerja pa je delo biroja Arhimetrics.

ZA POJEST: MAFINČKI Z BOROVNICAMI IN MAKOM

ponedeljek, 27. maj 2013

Ne verjamem ravno v recepte, ampak Donni Hay pa res verjamem. In ko sem zadnjič pozno zvečer gledala eno njenih oddaj, je na hitro spekla borovničeve mafine. Tole je bilo drugič, da sem upoštevala njena navodila in obakrat so bili mafini fino rahli in okusni. Včeraj sem v testo stresla še makova semena, zato so še lepo videti. 
ZA 12 MAFINOV:
- dve in pol skodelice moke
- pol vrečke pecilnega praška
- skodelica mletega sladkorja
- pol skodelice rastlinskega olja
- pol skodelice mleka
- eno jajce
- žlička vanilijevega ekstrakta
- sveže ali zmrznjene borovnice
- navaden sladkor za posip
+ makova semena {niso v originalnem receptu}


Postopek poznamo. Moko s pecilnim praškom, dodamo sladkor. Posebej zmešamo olje, mleko, eno jajce in vanilijo. Zmešamo z moko, dodamo še borovnice {+makova semena}, nadevamo v modelčke in povrh posujemo s kristalnim sladkorjem. Pečemo pol ure na 180°Celzija. Še ko jih pojemo, ostanejo lepi papirčki, a ne :)  MUSGUARD

  nedelja, 26. maj 2013

  To je MUSGUARD. Zložljivi blatnik iz polipropilena, čigar ime nakazuje na muslaufe oziroma fiksije, pa ni namenjen le kolesom, ki so v zadnjem obdobju postali ne le prevozno sredstvo, temveč tudi it kos, modni dodatek in način življenja, temveč ga lahko nadenemo vsem kolesom (brez zadnjega blatnika). Uf, dolg stavek. Musguard je delo industrijskega oblikovalca Jurija Lozića, ki je končni produkt načrtoval in testiral kar pet let. In zdaj, ko je ta preizkušen in so nad njim navdušeni vsi, ki ga že uporabljajo, želi zagnati "proizvodnjo". Priročen, zložljiv (zvijemo ga lahko v polžka), barvit ali zelo eleganten ... Musguard stane le 15 evrov, zagata pa tiči v proizvodnji in dobavi polipropilena, za kar pa Musguard potrebuje vsaj 10 tisoč dolarjev. V načrtu pa so tudi sprednji blatniki in ostali dodatki za kolesa. Projekt lahko podprete na Kickstarterju, kjer ne manjka več veliko, pa bo cilj dosežen. 

  Musguard se tako približuje zbirki uspešnih slovenskih produktov, ki so prek spleta nabrali dovolj zagonskih sredstev, da lahko zaživijo na trgu. Zadnjič sem predstavila ONDU Pinhole Cameras, ki so nabrale kar 7x več sredstev od želenih 10 tisoč dolarjev. Trenutno pa se na Kickstarterju predstavlja tudi Room39, ki želi na trg poslati najlepšo posteljnino ever!

  Foto | Tilen Sepič | Video | Multipraktik

  KDO DOBI VSA TA LEPA DARILCA?

  sobota, 25. maj 2013

  Takolele, naporen žreb je za mano. Hvala komisiji (moja sestra L.), ki je z budnim očesom spremljala, kako v računalniški generator vpisujem številke in žrebam. Da ne bo kdo sluuuučajno rekel, da je na Pepermintu kuhna, ker ga bom prišla z lopato po riti.

  In srečne barabice, ki prejmejo super darila, so:

  TEJAIDEJA / Anita {Super ideja! Les je res najboljša surovina narave. Katja, tebi pa čestitke!}
  FENSIŠMENSI / Anjapitku {Fensi taška za šmensi damo. ;)}
  SISISHOP / Majardesign {kako skodelico Just my cup of tea...ampak za pitje jutranje kavice (:}, Badger {Ferm Living in Donna Wilson so moji najljubši Sisi prebivalci, ampak pri Sisi je itak vse krasno. :)}, Mimi {krasno! ni stvari, ki je nebi imela ^^} in MajaTa {Oh, če bi lahko izbirala, bi izbrala pleteno košaro Bloomingville, za hčerkine igrače bi bil to popoln dom.}
  LESEMA / Nataša {Moje barve...prečudovito. Lep dan, Nataša}
  NINAURH / Marko {Super! Bi imel tole na steni!}

  Dragi nagrajenci, iskrene, čeprav malce ljubosumne:) čestitke  + javite se mi prosim na mejl (zavihek kontakt na desni strani Peperminta)!


  Takooo, za konec pa bi rada nekaj povedala. Pepermint ni blog, ki bi hrepenel po komentarjih, je blog, ki želi obveščati, odkrivati, razkrivati in lepšati vsakdan.Bi bila pa zelo vesela, če bi se tako lepo, kot se ob giveawayih, odzvali tudi ob objavah, ki jih ne spremlja obljuba po darilih. Ko predstavljam kakšen izdelek, mladega oblikovalca ali zanimiv projekt, so komentarji zelo lepa spodbuda za tiste, ki se trudijo in svoj čas, znanje in veselje vlagajo v nekaj lepega, drugačnega, kvalitetnega in uporabnega. Zato njihove izdelke in projekte pohvalite (ali pograjajte, seveda), pa četudi komentar ni pogoj za sodelovanje v nagradni igri, velja?

  5DNI5DARILC: LAST CALL

  petek, 24. maj 2013

  Še zadnji opomnik za 5 DARILC (no, pravzaprav 8:), ki so jih super punce podarile Pepermintu za 4. rojstni dan, da jih ta podari vam. Če se še niste, se za SPOMIN/TEJAIDEJA, DENARNICO/FENSIŠMENSI, 4PAKETKE/SISISHOP, ILUSTRACIJO+PRSTAN/LESEMA in/ali 2GRAFIKI/NINAURH potegujete tako, da pod določeno objavo zapišete podpisan komentar. Fočkanje se konča nocoj opolnoči, jutri čez dan pa bom s pomočjo računalnika izžrebala srečne in upravičeno važne dobitnike.

  5DNI5DARILC: NINA URH

  Last but not least - Nina. Tudi o njej lahko pišem ure in ure, kajti prav najino poznanstvo (ki se je zgodilo zaradi najinih blogov) je močno vplivalo tako na to stran kot na življenje sicer. In sem ful vesela, da je tako. Nenazadnje je Pepermint po njeni zaslugi dobil prepoznavno podobo, ki vas vsakič znova pozdravi čisto na vrhu strani. Saj ne, da sva v teh letih z Nino kaj zrasli, ampak malo sva pa le in zdi se mi res fino, da sem lahko od blizu spremljala njen oblikovalski razvoj, dobila vpogled v kakšne njene projekte in z veseljem opazovala, kako smo jo vsi vzeli za svojo. Pa naj to ne zveni pokroviteljsko, ker če kdo, je ona moja pokroviteljica in ni boljšega, kot se z njo po parih tednih pavze vsest ali sprehodit in it čez VSE novosti. Skratka, brez NINALENA/NINA URH darilca si Pepermintovega rojstnega dneva pač nisem niti želela predstavljati, zato ... Tukaj sta dve grafiki, ki ju morda poznate tudi iz njenega koledarčka, le da sta večji in nasploh krasni in se lepo podata tako v okvir kot preprosto na steno, prilepljeno s selotejpom. 
  Zbiranje komentarjev za vseh 5 darilc se konča danes opolnoči, zato le hitro tipkat! Še enkrat vam polagam na srce, dajte se nekako podpisat, pa tudi če samo s prvo črko imena, niknejmom, taborniškim imenom, karkoli, sicer komentarja ne morem šteti v žreb. Rezultate razglasim jutri proti večeru. 

  5DNI5DARILC: LESEMA

  četrtek, 23. maj 2013

  Četrtek je in s tem čas za darilce številka 4! Takole ženstveno, sodobno in tradicionalno združuje LESEMA, ki jo poznamo po čudovitem lesenem nakitu, ki je sestavljanka barv in oblik. A Ema zna tudi risati (in najbrž še marsikaj, saj je modna oblikovalka), zato podarja tudi novost iz svoje ponudbe - unikatno prostoročno ilustracijo. Pa še par besed o prstančku na fotografijah. Kombinacija črne, bele in ciklamne je res udarna, poleg tega pa je oblika prav čarobna. Dejstvo, da Ema delčke nakita sama izreže, pobrusi, pobarva in sestavi, pa pove vse. Pa še to, prstanček ima nastavljiv obroček, zato brez skrbi, bo vsaki prav :) Lesemo lahko spremljate tudi na FB, kjer deli novosti, napoveduje sejme, kjer lahko najdete njene izdelke. Pa ne pozabite pregledat fotogalerij in pustit učk na pašo.

  5DNI5DARILC: SISI SHOP

  sreda, 22. maj 2013

  O ja, to je to, kar mislite, da je! Vreča darilc iz naše najljubše trgovine v mestu, SISI. Vem, radi bi videli, kaj se skriva pod ovojnim papirjem, ampak ne pokažem! Če povem po resnici, nimam srca trgati lepo zavitih paketkov le zato, da posnamem fotkice, ampak saj veste, da se lahko notri skrivajo le in izključno samo LEPE stvari. Naj vam prišepnem, da so med njimi posodice in kozarčki iz melanima, papirnati prtički z lepimi vzorčki ... Da pa ne izdam vsega, lahko poklikate po spletni trgovinici in ugibate, kaj bi lahko bilo notri. V komentar tako lahko zapišete kar to, kaj bi najraje videli v svojem Sisi paketku :) Na koncu bom med vsemi izžrebala 4 nagrajence.
                                    
   
                                                                                        
  Ste se že pofočkali za ponedeljkovo in torkovo darilce? Klik na fotki!

  TEA IS A PICNIC INDOORS

  Pravzaprav citat pravi: Tea to the English is really a picnic indoors. Sicer v najlepšem smislu, ampak v še enem kontekstu bi nam prav fino prišel. Vreme se je namreč odločilo, da bo v soboto mrzlo, mokro in pihajoče, zato sem se odločila, da piknik prestavimo na kak lepši in toplejši konec tedna v juniju. Ali kar kakšno popoldne med tednom. Sicer bi vam to zamolčala, ampak za povrh sem še zbolela in zdajle ležim z glavo v horizontali, namesto da bi delala kaj koristnega. In jaz ne znam bit pri miru in mislim, da je ravno to problem. In zato srkam čaj po turkizni slamici in iz pikastega lončka {in hrepenim po jagodah in češnjah?}, ampak nobenega od teh lepih Clipperjevih, ki sem jih kupila {in pofotkala, še dobro, da imam zdaj o čem pisati} v ponedeljek, pač pa kar dobro staro kamilico. In res ne vem, zakaj VEDNO zbolim takrat, ko se odločim, da bom končno naredila kaj za faks. Naslednji teden sem si namreč vzela malo študijskega dopusta, zato bo tudi na Pepermintu mirno. Se pa zato vsaj lahko veselim nedeljskega obhajila naše Niki. Moram bit zdrava, da se bom lahko valjala po pesku z bratranci in pobožala laske mojih sestričen. Pa torto jedla, se ve. Mogoče celo bezeg nabrala. Ah.

  Toliko zaenkrat s fronte, vrnite se danes še po tretje darilce :) In prosim vaše tipkovnice, naj vas ne pozabijo podpisat. Nepodpisani komentarji žal ne veljajo. Tako - tisti, ki ste pisali sicer luštne, a brezimne komentarje pri darilcih Teje Ideje in Fensišmensi, ponovite vajo!

  5DNI5DARILC: FENSIŠMENSI

  torek, 21. maj 2013

  Torek je in na vrsti je darilce številka dve! Mislim, da denarnico na fotografiji vsi v hipu prepoznate, prišla je namreč iz delavnice FENSIŠMENSI. Da je Anino darilce zraven, sem še posebej vesela. Ne le, ker je bil prav Fensišmensi najbrž prvi lifestyle blog pri nas, njene izdelke, fotografije in estetiko nasploh smo vzljubili vsi in, vsaj zame, Fensišmensi predstavlja ideal male blagovne znamke - kvalitetna izdelava, lep in izviren dizajn, domišljeni detajli, embalaža ... Vse štima! In zdi se mi, da bodo kmalu na voljo novi izdelki, zato ne pozabite sem in tja pokukat v trgovinico. Če pa si sluuuučajno;) želite tole lepotičko s fotografij, ne pozabite napisati komentarja pod objavo. 
  Še vedno pa se seveda lahko potegujete tudi za darilce številka ena - spomin Teja Ideja. Jutri pa že sledi novo presenečenje.  Za kaj smo tako dobrodušni, pa preberite spodaj:

  5DNI5DARILC: TEJA IDEJA

  ponedeljek, 20. maj 2013

  Ponedeljkovo darilce za Pepermintov rojstni dan je podarila TEJA IDEJA. Prav tista Teja iz Pepermintovega intervjuja pred skoraj dvema letoma, ki je od takrat nam v veselje začela oblikovati tudi krasne izdelke za igro, dom in zabeležke (saj poznate njen spomin, deščice, podstavke in zvezke, ne?). Prav lesen spomin je prvo darilce, ki si ga lahko zaželite tako, da pod to objavo zapišete komentar. Hvalo lahko pojete Teji Ideji (recimo na njenem FB) in njenim izdelkom, lahko pa samo poveste, da na Koroškem sije sonce. Ker je rojstnodnevni teden, je dovoljeno vse. Pa srečno!

  *Morda pa se petim giveawayem pridruži se kakšen in bomo boj za darilca še malce podaljšali :)

  KAKO NOSITI: CVETLIČNO MIDI KRILO

  Krila čez kolena so ena hecna zadeva. Tista od kostimov, kakršna imajo v omarah naše babice, mi absolutno ne pristojijo. Jih imam nekaj v omari in so iz ful lepega blaga, ampak ne gre :) Čisto druga zgodba so taka frfotava krilca, nabrana ali plisirana, ki pristojijo tudi nam, puncam z ne ravno dolgimi nogami. Cvetlično midi krilo je bilo na moji wishlisti že od nevemkdaj, kriva pa je itak spletna stran J.Crew. Pa Kate Spade. In ko sem na Asosu predalčkala barve in na pamet računala, katero številko bi potrebovala, da mi bo prav v pasu (ker takale krila imajo visok in ponavadi res ozek pas) ... se je ravno prav zgodila garažna razprodaja na Taboru in tam je bila Tina z eno kepico cvetličnega blaga. Ko sem jo razgrnila, je bilo krilce v hipu moje. Uiiii.
  In tako sem se včeraj odločila, da se oblečem v novo krilo in samo sebe fotografiram v njem. Najbolj trapast občutek na svetu, itak, ampak naša streha je kar hvaležna za to početje, saj je med sušilnicami ful enih zidov, za katere se lahko skriješ med čudnimi gibi. Še dobro, da sem na novo odkrila kvalitete prvega objektiva in še dobro, da se je tista gospa odločila obešat perilo ravno v hipu, ko sem šla nazaj v stanovanje, da si preoblečem majico še za drugo rundo :) Res, jaz nisem material za modni blog. Lahko pa razkrijem nekaj trikov in ugotovitev, ki sem se jih naučila med preučevanjem obujenega fenomena midi kril. Majčko/srajčko/ vedno zatlačite za pas. Tako krilo pride do izraza in lepo preseka naše telo. Ta prehod lahko dodatno poudarimo s pasom (jaz sem nora na pasove, še posebej take moške, saj vidite). H krilcu lahko obujemo šlapke, balerinke, sandale s peto, salonarje, superge. Zgoraj oblečemo navadno majčko, belo ali denim srajco, pleten puloverček ... Če nas zazebe, oblecimo kratko jakno, ki se konča pri pasu, obvezno nad tazadnjo. In to je to.Še torbica in kakšna lepa ogrlica, pa je! Cvetlično krilo je fin izgovor, da nosimo kaj barvitega. Sem kar ponosna nase. Jaz, popolnoma do pretežno črnosiv človek, nosim barve. In vse iz spodnjega kolaža bi imela vse in nosila vse z vsem :)
  © PEPERMINT • Theme by Maira G.