SLIDER





DIY: PLATIKFANTASTIK DIAMANTI

četrtek, 28. april 2011

Po tehle navodilcih in z malo prilagajanja lastnim preferencam sem se lotila rezljanja fimo mase. 
Rezala sem s skalpelsko ostrim rezilom - nastavkom za olfanož. Ampak še pred tafinim delom projekta sem se srečala s prvim presenečenjem: fimo masa je trda kot kamen! Bemti, sem klela, ko sem jo grela med dlanmi in jo skušala vsaj malce preoblikovati. Fju, na koncu je le šlo in lahko sem se posvetila kirurškemu delu. Nastali so štirje zerkjut obeski. Kot bi slutila, da veselje ne bo trajalo dolgo, sem priredila fotosešn še pred njihovim izletom v pečico.
Ker potem je sledil dizaster in moji kulski fimo diamantki so se zasmodili.  Pa kakšna navodila so to na pakungi, porkamotorka?! Postali so sicer čisto čedno turkizno zeleni, le da imajo zasmojeno spodnjo ploskev, s katero so ležali na pekipapirju. Zatorej moj prvi fimo poskus razglašam za neuspešen. Naj vas fotkice ne preslepijo. Fajterka sem. Zato se bom s fimo diamantki še borila. :)

ZAGREB: STREET ART

petek, 15. april 2011

več o zagrebški street art sceni si lahko preberete na spletni strani projekta MUU, virtualnega muzeja ulične umetnosti.

ZAGREB: PLACES TO SEE, PLACES TO GO

Opažam, da vam niso toliko všeč tele zagrebške objave, ampak jih ni še konec! :P Danes vam bom pokazala dva luštna lokalčka, ki sta na zagrebškem očitno kar priljubljena. To me ne čudi, saj sta zelo lepo spedenana in dodelana. 

INSTITUT PARFUMEUR FLORES
Institut parfumeur flores je parfumerija, čajnica in kavarna obenem. Še nikdar nisem videla tako zelo dodelane podobe prostora in blagovne znamke (izvzemši spletno stran:). Več o vsem tem si lahko preberete in ogledate na tukajle, jaz pa vam ponujam nekaj na hitro posnetih fotk. Parfumerijo najdete na Dežmanovi ulici 2 ali pa na FB.
LARI & PENATI
Lari&Penati pa je veliko manjši lokal, a zato nič manj lep, morda le še bolj prisrčen. Tam lahko pomalicate ali si privoščite kosilo, hrano pa lahko vzamete tudi s seboj, saj vam jo lično zapakirajo v škrnicelj.Tudi Lari&Penati lahko najdete na FB.
Hihi, lejte, kako fina je kravica na predpasniku natakarice v Lari&Penati. :)
Tako, čaka vas le še zagrebški stritart, potem pa dam mir.

ZAGREB: MUZEJ PREKINUTIH VEZA

četrtek, 14. april 2011

Vsaj en muzej/galerija je, ki se v Zagrebu ne drži urnika zaprtih ponedeljkov - Muzej prekinutih veza. Zanimiv muzejčič, ki shranjuje predmete, povezane z razpadom različnih razmerij z vseh koncev sveta. Malce patetično se mi je zdelo vse skupaj, ko sem brala zgodbe, ki so tičale za razstavnimi eksponati. Nekatere so resda žalostne, nekatere so polne jeze, druge pa precej histerične. :) Ah, tudi taka je ljubezen. 
Posebej zanimiva so tla muzeja. Fenomenalna ideja. Izgledajo namreč, kot bi jih pravkar polili z vodo. Še me tri smo se pred vhodnimi vrati spraševale, če niso ravno poribali. Ampak ne, tla so taka od vseh solz, prelitih ob brejkapsih. :)
Priporočam ogled, muzej se nahaja na Gornjem gradu. Še posebej pa vsem priporočam eno takole radirko slabih spominov. :) Ali kot pravi citat na eni izmed sten muzeja There is properly no history, only biography.
© PEPERMINT • Theme by Maira G.