SLIDER

PIŠKOTKI

Spletna stran pepermint.si za boljše delovanje spletnega mesta uporablja Googlove piškotke. Če uporabljate to spletno stran, se strinjate, da spletno mesto pepermint.si nastavi piškotke na vaši napravi.
Kaj so piškotki?
Piškotki so manjše besedilne datoteke, običajno sestavljene iz črk in številk, ki jih obiskano spletno mesto shrani v napravo uporabnikov spletne strani. Tako lahko spletno mesto prepozna vašo napravo - računalnik, tablico, telefon. Piškotke shranjuje brskalnik.
Zakaj spletna stran potrebuje piškotke?
Piškotki spletnemu strežniku omogočijo, da uporabniku (to si ti, bralec Peperminta) spletno mesto prilagodi oziroma se odziva na njegove osebne potrebe in zanimanja. Piškotki poenostavijo interakcijo med bralcem in spletnim mestom, spletni strani pa omogočajo, da si zapomni preference posameznega obiskovalca in tako izboljša uporabniško izkušnjo. A brez skrbi, piškotki vas pri tem ne identificirajo.
Zakaj uporabljamo piškotke?
Spletna stran pepermint.si uporablja Googlove piškotke. Piškotki so nam v pomoč pri analitiki spletnega mesta, saj lahko le z njihovo pomočjo zbiramo podatke o številu obiskov strani in obnašanju uporabnikov na strani. 
Statistiko obiska spletne strani spremljamo prek orodja Google Analytics. To orodje uporablja piškotek _utma, z njim pa spremlja funkcionalno delovanje spletne strani in statistiko ogledov. Nameščeni piškotki delujejo dve leti.
Kako lahko nadzorujete piškotke?
Seveda lahko način uporabe piškotkov v nastavitvah vašega brskalnika tudi spremenite. Več o tem in o piškotkih pa lahko preberete tudi na tej spletni strani.


© PEPERMINT • Theme by Maira G.