SLIDER





20 STAJLIŠ KOLES

torek, 27. marec 2012


Poglejte, kako je dvajset posameznikov iz dvajsetih starih biciklov v desetih dneh naredilo dvajset stajliš/lepih/hitrih/k urca delujočih koles. Kdo? 1107, Andraž Tarman, Ajda Fortuna, David Kladnik, Fejzo, Gregor Lož, (Grupa), Jaka Neon, Jernej Stibilj, Jurij Lozić, Mina Fina, Nina Vrhovec, Nuša Jelenec, Pos, Rex, Stella (5237/ IE), The Miha Artnak, Tilen Sepič, Vladimir & vladimir. Video naredili pri Multipraktiku. Več o projektu pa  tukile.

CVETI

petek, 23. marec 2012

Samo toliko, če je kdo dvomil, da je zunaj pomlaaaad! Otroci se igrajo po prakih, plašči so v omarah, naokoli lahko hodimo v platnenih teniskah in odfršlusani parki in ližemo sladoled. In hodimo po službi še na Šmarno goro (no ja, če 1x sploh za kaj šteje:). Vse cveti, žvrgoli, zeleni in jaz grem jutri domov nabrat en lavor regrata, ustvarjat velikonočne zadevice in podobne zadevice. Okej, pišem, kot bi bila doma cel teden, pa bom le slaba dva dni, ampak taka pač sem. In od gledanja te fotke me bolijo oči.

CRUBA DRESS

sreda, 21. marec 2012

Razmišljam. V zadnjem času pogosto slišim besede "čisto Katja stil", "tak pepermintast", "tako ti/zate"... In morda je res tako, da se je moj osebni slog končno le zbistril in postajam vedno bolj "jaz". In tudi vedno bolj črna, na žalost naše mami. Ampak po na eni strani so oblačila in slog oblačenja, na drugi pa ta moj pepermintast alterego, ki ga živim in ustvarjam v prostoru in na blogu. Nasprotje vsej črnini // moja najljubša temno roza, pikepikice, črte in vzorci, rože. Kokrkoli že, včeraj zjutraj sem ob zajtrku listala Trende od Financ in evo jo, ena "čisto zame" obleka. CRUBA oblikovalke Mire Becker. Nadlepa. Menda se najde v Nami. BZ, za točno to obleko pa (še) ne vem.

VARLSADAR

torek, 20. marec 2012

V Galeriji Equrna so trenutno na ogled dela Petre Varl, ene najprepoznavnejših slovenskih umetnic tako doma kot v tujini. Razstavo Kar želim tudi dobim sem si že ogledala / žal brez Arčija / vi pa lahko to storite še vse do konca meseca. Med ogledovanjem velikih minimalističnih a močnih slik sem se spomnila še na te t-shirte, ki sem jih fotografirala na februarski otvoritvi pri amirasadar. Napovedujem, da bo poljub, kot ga je upodobila Varlova, nekoč tako (prepo)znan kot Klimtov ;)

NARAMO

Fotkice sem ukradla pri Katriški. Ker je tole ena res lepa in praktična torba! Oblikovala jo je Gojka Rak za svojo blagovno znamko NARAMO. Sicer mi njene temne in izrazito usnjeno izgledajoče torbe niso toliko pri srcu, je pa tale bela v kombinaciji z rjavim usnjem prava lepotička. Praktična in prostorna, taka kot jo mlade punce potrebujemo. In ob tem pomislim še na Gojkino stanovanje iz tiste števike revije deloindom+, ki smo jo pomagale ustvariti tudi blogerke ... Lepo.

VSE NAJOKUSNEJŠE!

torek, 13. marec 2012

"Vse najokusnejše!" piše v posvetilu te zanimive, poučne in krasne kuharske knjige, ki sem jo prejela za rojstni dan. Imenuje se KUHARICA ZA MLADE in je delo dveh strokovnjakov za prehrano, Milene Suwa Stanojević in Uroša Flisa. Nadvse lično oblikovanje je delo Jerneje Rodica, fotografije receptov (več kot 150 jih je) pa je posnel Tomo Jeseničnik. Na naslovki piše, da je knjiga odlična popotnica za ženina in nevesto ali študenta, ki se odseli od doma. Jaz pa mislim, da je tale kuharska knjiga čisto za vse, ki radi kuhamo in tiste, ki bi to radi počeli, pa ne vedo, kako se kuhe lotiti. Ah, in v prihajajočih toplih dneh bodo še posebej prišli recepti za hladne pijače. Zdaj vsaj vem, v kakšen kozarec se katera natoči :)

FLOWERS & CAKE

nedelja, 11. marec 2012

Na moji torti ni bilo tapravo številko svečk, ampak hukers, upihnila sem itak samo eno. Zvončke sem šla nabrat prav tja, kamor smo jih hodili nabirat vse otroštvo, le da sem se po toliko letih počutila, kot da kaj rabutam :) Takrat pa je bilo čisto samoumevno, da hodiš, se igraš in nabiraš zvončke na "tuji posesti". La la la, pomlad je v zraku, skrajni čas, da začnem pripravljati delovne liste za ekspedicijo Lokev. Otroci namreč ne pozabljajo. Ste imeli lep vikend?

SLOVENSKE BABUŠKE

petek, 9. marec 2012

Srčno upam, da so tole kakšni slovenski spominki, če pa niso, bi morali biti. Predstavljam si sebe kot kakšno Škotinjo, ki je obisku v naši deželici in ful išče kakšen kjut spominek. Šur, če bi Škotinja na ulici ustavila Pepermintovo Katjo, bi jo ta popeljala šopingirat v Iko ali kam drugam, kjer se da kupiti kaj izpod rok slovenskih oblikovalcev. Pa na tržnico, seveda. Ampak - če bi bila pa ta Škotinja že malce ostarela gospa, bi ji pa svetovala te figurice. Meni so nadkjut!

ORIGAMI DOM

sreda, 7. marec 2012

Šestega marca, prav na moj rojstni dan, so izšle tudi nove HIŠE. Izbrala in pripravila sem stvarce za rubriko oblikovanje in povem vam, to sploh ni tako lahko, sploh če je tema številka montažna gradnja :) Bilo je pestro, zanimivo, tuhtajoče, klikanja polno, odgovorno pa tudi zabavno. In zdaj je tam moje ime in nekaj mojih fotografij in veliko mojih besed. Gradivo sem pripravljala decembra in januarja in prav hecno se je zdaj spomniti na mojo nervozo, žaganje tiste debele veje (ki je potem postala ura) med naletavanjem snežink, fotkanja in stiliranja pri prijateljici, sestavljanja hiške za knjige z očijem v delavnici, pisanja tekstov ...
Tko. Mislim, da se moram ob tem zahvalit nekaterim osebam. Sabini, moji tabulš prijateljici, hvala za dobro voljo, potrpljenje, pomoč, družbo in fino rižotko;)! Očitu hvala za pomoč hiški (+ podedovano veselje do ročnega dela in zgled, da se da iz marsičesa marsikaj narediti) in sploh vsem doma, no ja, mami :) za potrpežljivost, ideje, pomoč in podporo. Prav lepo pa se za sodelovanje zahvaljujem tudi Alenki in Urški iz Kaaite, Heleni, ker ni huda, ker sem v stajling vključila njeno verižico in Nini, ki je tudi nisem nič vprašala, če lahko v Hišah pristane njena grafika :)

Nič, grem kar pripravljat  zadevice za naslednjo številko - ta bo izšla že aprila.

CHRISTOPHER MORRIS / VII – MODA

petek, 2. marec 2012

V desnem atriju ljubljanske Mestne hiše se je včeraj odprla še zadnja od razstav (no, zaključne ne štejemo:)  letošnjega Festivala dokumentarne fotografije. Christopher Morris je nekdanji vojni fotoreporter, ki je po tem, ko je postal oče, krizna območja in pogosto tudi nevarno delo na terenu zamenjal za svet modne fotografije. V zadnjem času je ustvarjal predvsem v sodelovanu z italijansko modno publikacijo AMICA, za katero je skupaj z ekipo ustvaril večino fotografij, ki so na ogled na razstavi. To je tudi prvič, da so njegove modne fotografije razstavljene v taki obliki. Fotografije spremlja tudi avdiovizualna prezentacija njegovih modnih filmov, ki jih je posnel za različne modne hiše. Vse, kar lahko rečem, je, da so fotografije čudovite, daleč stran od tega, kar smo od modnih editorialov vajeni. Ali pa so samo meni tako zelo všeč, ker so v ospredju detajli, sence so močne, svetloba je ponekod blaga, ponekod se ti zdi, kot da gledaš skozi polmrak. Ampak se obrestuej dobro opazovanje, tudi od blizu, ker kdaj opaziš kakšno zares presenetljivo podrobnost. Priporočam ogled - še do konca marca.

POLOVIČKA DNEVA

četrtek, 1. marec 2012

Današnji dan je bil dolg in zapolnjen. Dela prost /razen večerne razstave - o njej jutri/ in tako lepo pomladen, da je kar bolelo. In tudi je. Dan, prelep za smrt, morda pa prav zato tako lep, da nam je v opomin. Zato bom rekla, da je bil ta dan prečudovit. Vsaj polovička. Tisti solo sprehod čez mesto, ko sva samo jaz in Arči in se igrava turistko. Ko nočem nikogar znanega srečat, ko se nočem ustavljat tam, kjer se nočem in ko se počutim kot duh. Ljubljana je majhna, a jaz se skrijem vanjo in ona skrije mene, če to rabim. In potem popoldne z mami. Na klopci v parku, na pijački ob reki, ob šetkanju po trgovinah. 
 
Angelček je pa za M. Nisva marala kemije, si me pa naučil, kaj je to čošak.
© PEPERMINT • Theme by Maira G.