SLIDER





BUT FIRST, TULIPS.

ponedeljek, 25. februar 2013

Moja dolga bela okenska polica je žalostno klicala po rožnatemu cvetju, potem ko je hijacinta odcvetela. Na tržnici sem izbrala lepe temno roza tulipane, ki so se takoj, ko sem jih postavila v vazo s sedmimi centi (baker menda pripomore k dlje svežemu cvetju), odprli in pokazali še malo rumenkastih robov. Naj jim bo, še vedno so lepi. Sneg teži moje srce, vedno se bojim zim, ki trajajo še dolgo v marec. Komaj čakam, da se  bele gmote stalijo, da posije sonce in posuši blatno zemljo pa da pometemo ta oster pesek s cest. Potem bo zrak bolj nežen, božajoč in miren, misli pa tudi. Kot bi vanje položila sedem centov.

DIY: T-SHIRT + ZAPESTNICA

petek, 8. februar 2013

Hej! En lep kulturni praznik vsem, upam, da boste današnji dela prost dan izkoristili za ogled kakšne razstave, prebrali kakšno knjigo, prisluhnili recitalu ali kaj podobnega.  Jaz sem že od jutra v pogonu, za mano je en mini intervju, popoldne pa bom preživela na uredništvu. Konec mini počitnic, torej. Še vedno pa nisem zaključila s serijo t-shirt preobrazb, zato objavljam tretji predlog (klik za prvega in drugega), ki bo morda komu v navdih za malce drugačno ustvarjanje :) 
Tole pravzaprav ni zapestnica, ampak bolj elastika za lase, ki sem jo kupila predvsem zaradi kamenčkov čudovitiiiih barv in že takrat vedela, da bom z njimi pošila kakšno oblačilo. V kompletu sta bili dve elastiki, jaz sem eno nekje izgubila (čeprav sumim sestro, da ima drugo ... Tjaša?:), ampak tudi kamenčkov z ene je bilo ravno dovolj za ta projekt. Elastiko prerežemo, kamenčke razdelimo na pol in jih prišijemo levo in desno od ovratnika. Okej, lahko tudi kam drugam, jaz imam neko čudno obsesijo z rameni. Od vseh je ta moja najljubša preobrazba, ker so barve res čisto po mojem okusu. 

DIY: T-SHIRT + VERIŽICA

sreda, 6. februar 2013

Tako, včeraj sem pokazala prvo, danes sledi druga od možnosti, kako s pomočjo nakita polepšamo navadno (fantovsko) majico. Turkizni kamenčki so bili pravzaprav ob nakupu del večje ogrlice, pa sem jih kar odščipnila, saj mi niso bili všeč. Nooo, ker čez 7 let (dni, tednov ali mesecev) vse prav pride, je tudi te nesrečne kamenčke dočakalo novo življenje. S ketnco vred sem jih prišila na ovratnik majice in zdaj so prav zanimiv okras. Kar je bilo prej malce preveč, je zdaj ravno prav. In svetlikajoči kamenčki na oblačilih so ravno v trendu.
1. Verižico položite na patent in enakomerno razporedite kamenčke, tako da bo vse skupaj v lepem razmerju (in predvsem na sredini:). 2. Previdno prišijte verižico na blago, tako da začnete na sredini in najprej prišijete en konec, nato pa še drugega. 3. Trara! Takole ozaljšano majčko seveda raje perite na roke in je ne namakajte predolgo, da verižica ne bo porjavela.

LEATHER WALLETS

Spet pišem o Klari in Klemnu in Handmade in Moste. Tokrat sta se namreč lotila usnjenih denarnic in že  pred časom zbujala radovednost s kratkim in skrivnostnim video napovednikom. Denarnice so gotove, film tudi ... In mislim, da na čudovit način prikaže, koliko dela, natančnosti in truda stoji za eno denarnico. Kot vedno tudi tokrat Klara in Klemen stremita k preprostosti in v ospredje postavljata material. Denarnice so asketske in domišljeno oblikovane obenem, odtenki usnja pa tako zelo oldskul in classy. Avtor filma in fotografij (kot berem na blogu pa tudi idejni vodja celega projekta) je Miha Bratina in medtem, ko si lahko več prvih ogledate tule (ali pa v spletni delavnici kupite katero od denarnic), se lahko v filmček zatopite spodaj. Estetika vseh treh se zelo lepo ujame in upam, da se bodo še kdaj lotili česa podobnega. Hint, hint!

DIY: T-SHIRT + VISEČI UHANI

torek, 5. februar 2013

Za prvi okrasek navadnega fantovskega T-shirta sem uporabila viseče uhane v obliki romba, ki so sestavljeni iz školjkic. Ker so mi zelo všeč detajli na ramenih, sem uhančke pripela na ramenski šiv, preprosto tako, da sem snela varovalo, prebodla blago in na drugi stran nataknila polžka nazaj. Ker je konica ostra, jo lahko priščipnete z kleščami ter čez polžka prišijete košček filca, da vas ne bo motil. Prav tako lahko uhan prišijete na blago, da ne bodo njegovi delčki lezli sem in tja. Jaz sem okras kar snela, saj sem imela z majčko še druge plane, ampak morda pa ti uhani enkrat za vedno dobijo drugačno funkcijo. Se vidimo jutri z novim mini projektom!

DIY IDEJA: IZ NAVADNE MAJČKE V ...

T-shirt H&M, nakit ASOS
Najprej - upam, da vas ne bolijo oči od vsega tega kičastega nakita :) In ja, točno to. Ta bižuterija je na kupu naravnost grozna, kdaj pa se zgodi, da se v naših šatuljah, posodicah in škatlah z nakitom znajdejo tudi taki kosi, ki smo jih nosile le nekajkrat, enkrat ali pa sploh nikoli, a ne, punce? Priznam, sama kdaj kupim nekaj, kar mi je sicer všeč in zanimivo, ne bi tega zares nosila ... vsaj ne v obliki, kakršno kos predvideva. 
Kamenčki, verižice, broške, uhani ...
Tako sem lani kupila zanimive elastike za lase z metalik kamenčki, ki so bili res lepih barv in si rekla, da jih bom nosila kot zapestnice. Pa so bile elastike preozke. In sem si zadala, da jih enkrat razdrem in prišijem na kakšno majčko. Potem je tu še kičasta priponka za lase, ki je pravzaprav zelo lep kos, a si res ne predstavljam, da bi si jo pripela v lase. Aha, pa viseči uhani, ki sem si jih nameravala nadeti za en gala večer, kljub temu, da mi viseči uhani sploh ne pašejo. In tisti nesrečen delček turkizne ogrlice, ki se je preveč bleščal, zato sem ga odščipnila. Vse to je ta konec tedna dobilo novo vlogo.
 T-shirt
To skrivnost najbrž že vse poznate, ampak jaz navadne t-shirte v H&M vedno kupim pri fantih. Material je 100x boljši, barve lepše, ne krčijo se in S velikost je ravno prav za eno tako punco, kot sem jaz. Okej, tam pri ramenih se vidi, da majčka ni bila namenjena, da bi jo nosila dekleta, ampak meni je to všeč. In ful so mi všeč melirani odtenki sive in tam jih najdem. Za ta projekt bo sicer super katerakoli majica, ki ste se je naveličale ali je ne nosite toliko, čeprav je še v povsem spodobnem stanju. Če pa imate kje kakšno bolj fantovsko, bo kontrast med krojem in bleščečim okrasjem še večji in bolj učinkovit. Pa začnimooo! 

(Aja ... v naslednji objavi:)

PETRA KERN - SLOVENSKA AMY BUTLER :)

ponedeljek, 4. februar 2013


Poznate Amy Butler? Ko sem pred leti začela brskat po tujih blogih, se je Amy s svojimi vzorčki in blagom pogosto pojavljala v različnih objavah. In odkar spremljam delo Petre Kern, me malce spominja na Amy. Res sem vesela, da je v času, odkar je odgovarjala na Pepermintov vprašalnik, dosegla prav to, kar si je želela. Njeni vzorčki so dobili novo obliko in namen. Zdaj krasijo pisalne bloke, prevleke za blazine, ovitke za telefone in nalepke za prenosnike. Lahko jih kupite tudi kot printe in uokvirite. Kateri vzorček je vaš najljubši in s katerim izdelkom bi si polepšali vsakdan?
Beležke lahko kupite tule, vse ostalo pa tukaj.

DIY: POTISKAN POGRINJEK

sobota, 2. februar 2013

Štampiljke iz krompirja in jaz smo fina družba. Kaj vse sem že ustvarjala z njimi! Zavijalni papir, tiskala sem na majčke ... Tiskati je lažje kot si mislite, le barvo potrebujemo in osnovo, iz katere izrežemo motiv. In podlago, seveda. To je lahko stara (ali nova) kuhinjska krpa, kos bombaža ali platna, v mojem primeru pa je bil to pogrinjek. Enega sem pred meseci spremenila v predpražnik :) Te barve za tekstil so male posebne, saj imajo kovinski lesk, kar je morda najbolj vidno na predzadnji fotki. Tako, po desetih minutah packanja in še nekaj minutah sušenja (likalnika v LJ nimam, ampak potisk je priporočljivo fino prelikati) je moj novi pogrinjek nared.

© PEPERMINT • Theme by Maira G.