SLIDER





DIY: NAKIT "IZ ŽELEZNINE" (2.del)

Nadaljujemo nakitno železarsko zgodbo. Tokrat s pravim hitom različnih spletnih postojank, modnih blogov in revij = kitko z dodanimi maticami. Zanjo potrebujemo poljubno vrvico (oziroma tri) in poljubno (vendar parno) število matic. Šestrobih matic, se popravljam in širim orodjarski vokabular. 
Za začetek pripravimo tri dovolj velike vrvice (upoštevajmo tudi konce za zavezovanje in to, da se vrvica med pletenjem v kitko skrajša). Če je vrvica najlonska, jo previdno posmodimo nad plamenom, da se ne razdira. Ampak previdno, kar poslušajte me, imam lep spomin na taborniške vragolije na desnem kazalcu prav zaradi tega početja. 
Začnemo plesti kitko in na določeni dolžini (pomerite na svojem zapestju) začnemo vpletati matice. To storimo  tako, da na skrajno levo vrvico nanizamo matico in enkrat ovijemo, se pravi prestavimo levo vrvico čez sredinsko. Na tej točki naslednjo matico nanizamo na skrajno desno vrvico in tudi to prestavimo čez sredinsko (ki je sedaj tista s prvo matico). Pač pletemo kitko. Takole.
Ko vpletemo želeno število matic, nadaljujemo z navadno kitko in zapestnico zaključimo z vozlom. Pa je!
Čaka nas še makrame. Jutri!

2 komentarja

© PEPERMINT • Theme by Maira G.