SLIDER





PELICON

Imate radi pivo? Jaz zelo. Predvsem temno, gosto, aromatično. Tudi slovensko pivo mi je všeč, sem privrženka tazelene pivovarne, pila pa sem tudi dve bolj alternativni "slovenski" pivi - Halerja v Podčetrtku in avstralsko-vrhniškega HumanFish v Tozdu  (tudi v Baziliki ga lahko naročite in najbrž še kje). Zgodba piva in pivovarne Pelicon je malce drugačna. Zanjo je Matej Pelicon (btw, poglejte si tale filmček:) zbiral sredstva prek programa Kickstarter, a ga to, da tam ni zbral vsega potrebnega kapitala, ni ustavilo. Bo šlo pač malo bolj počasi in glede na to, da na Instagramu spremljam, kako napreduje urejanje prostorov, imam občutek, da bo/je to še ena fina zadeva, za katero stoji mlada in pogumna vizija. Se že veselim, da bo pivovarn(ic)a nared in bom lahko prišla na pokušino. Smo že zmenjeni!

Zgodbo Pelicona lahko spremljate pri Aniti in Mateju na blogu ali spremljate novičke in širite dober glas na FB. Aja, pa nalepke za steklenice Pelicona je oblikovala Anita. Zelo šik.

1 komentar

  1. Zdravo!

    Kot ljubitelju piva se mi zdi ta novica še posebej zanimiva, zato se priporočam za več informacij. Gre prav za pivovarno, kakšne vrste so ta piva in kdaj jih bo mogoče tudi poskusiti?

    Hvala in srečno! Žiga

    OdgovoriIzbriši

© PEPERMINT • Theme by Maira G.