VALENTINOVE TORTICE IZ PLOČEVINKE
Zadnjič sem pekla tortice. V konzervi. Menda to ni najbolj zdravo, ampak takšne visoke male tortice so mi od nekdaj všeč in enostavno morala sem preizkusiti takle način. Pekla sem po tem receptu in moj edini nasvet je: dobro namažite obod in dno pločevinke z maslom in posujte z moko. Biskvit sicer ni bil rahel, so bile pa mini tortice prav kjut. Eni sem odrezala zaobljeno kapico, drugo pa pustila kar takšno, kot se je spekla. Biskvit sem prerezala na tri dele in plasti namazala z malinami, zmečkanimi z malo sladkorja. Tortici sem premazala s kremo iz kremnega sirčka in stepene sladke smetane. In seveda - okrasila s srčkoti.
Joj, lepo! :)
OdgovoriIzbrišiZgleda tolk fajn,kot nekakšna skrivnostna snežna kepa. Če nebom pekla, si omislim vsaj kakšno smetanovo kupo s srčki naokrog:)
OdgovoriIzbrišiHave a nice day!
Zgledajo ful slastne in zelo luškane! :)
OdgovoriIzbrišiKater kremni sir si pa uporabila? Zgleda super :)
OdgovoriIzbrišien tisti okrogel merkatorjev z modrim pokrovčkom, en je bil pa iz hoferja. plus malo smetane, da se je dalo lepo mazat.
Izbrišimoram še trenirat, pridno gledam YT videe s triki okraševanja :)
mm njami! Fuul dobr zgleda! Morm še sama sprobat tole :))
OdgovoriIzbrišiluštno!!
OdgovoriIzbrišiOoo mljac-mljac :)
OdgovoriIzbrišiV Mullerju imajo steklene kozarčke za pečt.
OdgovoriIzbrišiZakaj naj bi bila peka v konzervi škodljiva??
OdgovoriIzbrišiMenda se med segrevanjem sproščajo ene snovi iz pločevine. Za sigurno pa ne vem, to mi je samo prijateljica namignila. Pa raje opozorim, da ne bo kaj narobe, če se kdo loti podobnega podviga :)
Izbrišimogoče obložiš konzervo s peki papirjem preden vliješ biskvit
OdgovoriIzbriši