SLIDER

SO TO NAJLEPŠI SLOVENSKI HOTELI?


Ob rekordnih turističnih letih, ki si sledijo v zadnjem času, in gneči, del katere del postaneš, ko se ob sobotnem popoldnevu sprehajaš po Ljubljani (ali ob Blejskem jezeru), ni čudno, da iz nič v višave rastejo novi hoteli, tisti legendarni, iz nekih drugih časov, pa se obnavljajo. Goste je pač treba nekam (po)spraviti spat. Ob nedavnih novicah, da bosta ob prenovljeni Slovenski cesti, najbolj centralni ulici naše prestolnice, v naslednjih treh letih zgrajena še dva večja hotela (takle bo na primer Šumijev kvart), sem pregledala, kaj že ponujamo. Tokrat sem ob strani pustila razkošje in masivno pohištvo hotelov, kakršen je na primer tisti na gradu Otočec, izpustila sem tudi Kempinski, ki velja za zgled hotelskega razkošja pri nas. Raje sem iskala element sodobnosti, v detajlih in interierju. To je moj izbor. Kateri pa je najbolj všeč vam, pa sem ga izpustila?


Foto: Art Hotel Tartini, Urša Premik
Ko odpihneš prah s stare zgodbe in nastane nova. Ena lepših in odmevnejših v zadnjem obdobju. Prenova interierja tega ikoničnega piranskega hotela je bila zaupana Jaši, ki je skupaj z ekipo zasnoval in ustvaril nove dimenzije bivanja in počitnikovanja. A si sploh želiš raziskovati mestece in se kopati v morju, če pa lahko v nedogled odkrivaš detajle hotela, v katerem začasno stanuješ? 

Foto: Hotel Maribor
V središču Maribora se tradicija in sodobnost prepletata v prenovljenih nastanitvah Hotela Maribor, ki gostom ponuja dve zgodbi: apartmaje City apartments in butične sobe Garden Rooms. Goste slednjih očara tudi skrivni vrt, ponudbo pa dopolnjujejo spa in prostori za gastronomska razvajanja

Foto: Vault Hotel
Manjši, novejši in manj poznan ljubljanski hotel (oziroma B&B), ki očara z domišljeno notranjo opremo, ki se je ne bi branili niti največji hotelski konglomerati. Ampak saj v tem je štos, a ne, da si mali lahko kdaj privoščijo pisati povsem svojo zgodbo. 
Foto: Vander Urbani resort
Najbrž prvi ljubljanski hotel, ki je spisal posebno oblikovalsko zgodbo in se z unikatnimi hotelskimi sobami, nenazadnje pa s fotogeničnim bazenom nad strehami Stare Ljubljane pridružil mreži Design Hotels. Priljubljena točka za kozarček in večerjo, uličica ob hotelu pa nudi blagodejen umik z dveh obljudenih ljubljanskih promenad, Cankarjevega nabrežja in Mestnega trga.


Foto: InterContinental Ljubljana
S hotelom tik ob bržkone enem od najbolj prometnih ljubljanskih križišč je prestolnica dobila nove kadre za fotografiranje ikonične ljubljanske vedute. Po drugi strani lično pročelje hotelskega lobijo ves čas zakrivajo parkirani avtomobili, pešci in kolesarji pa še nis(m)o povsem osvojili zmedene prometne ureditve na Bavarcu, kar še doprinese h kaosu okoli hotela. Notranjost je druga zgodba, umirjena in tiha. Sobe so klasično udobne, bolj vau vtis dajejo restavracija, hotelska terasa in bazen. In če ste opazili, nasproti že nastaja gradbišče novega hotela, ki naj bi bil po načrtih arhitekta Borisa Podrecce zgrajen do leta 2021. 

Foto: Hotel Urban
Diskretno umaknjen tik za Nebotičnik je odlično izhodišče za mestna pohajkovanja. Argentinski park (Leninov park - za vse, ki že čitate novo dogodivščino Tarasa Birse) je skorajda na dvorišču, za vogalom je Figovc, kratek sprehod naprej pa se že razteza Tivoli. Foto: Hotel Cubo
Od nekaterih ljubljanskih kolegov skromnejši po velikosti, a s prav posebno in butično zgodbo.  Hotel je del ene najbolj kultnih slovenskih  hospitality znamk, mene pa - ja no, saj vem - vedno očara predvsem  pogled na fasado hotela s tistim zaobljenim stolpičem. Kot rečeno, Cubo s Šumijem kmalu dobiva soseda čez cesto, ko pa bo prenovljena tudi Drama, bo ta becirk ponujal čisto svežo vstopnico v ljubljansko središče. 

Foto: Hotel Slovenija
Gremo še malo na Obalo. Pet zvezdic v Portorožu. Z razkošnim hotelskim lobijem in natakarji kot iz filma. Pametnimi sobami z najmehkejšimi preprogami (od vseh opisanih je ta hotel edini, v katerem sem že spala). In hej,  Istrian Tapas so samo vrata proč, morje pa čez cesto. Oh, poletje, kje si?


Foto:  Best Western Hotel Slon 


Hotel z najbrž najbolj prestižno in centralno lokacijo v Sloveniji. V središču mestnega vrveža. Eden od ikoničnih slovenskih hotelov, ki se s prenovo uspešno kosa z novograjenimi mestnimi prišleki. Sobe so sicer še en miks slogov, je pa Slon gotovo institucija tudi med domačini, predvsem zaradi hišne restavracije in ene od najbolj priljubljenih mestnih kavarn, ki gostuje tam - Zvezde.  

BONUS
Ah, ko govorimo o hotelih, pa nikakor ne morem pozabiti na ta sanjski predlog biroja Arhimetrics za prenovo hotelskih sob Grand Hotela Rogaška. Hotelska soba, v kateri bi lahko živela. Najlepša od vseh. 
Foto: Arhimetrics

Ni komentarjev

Objavite komentar

© PEPERMINT • Theme by Maira G.