SLIDER





BOŽIČNI DIY: PRAŽENI MANDLJI V LEPIH PAKETKIH


Mmm, praženi mandlji s cimetom! Prvič sem jih jedla na stojnici v Salzburgu in najprej dve zimi sanjarila o tem, kako se jih bom lotila še sama. In res ni težko. In super lična darilca so lahko tile mandlji, zapakirani v škrniclje iz peki papirja. A se jih lotimo skupaj? Dajmo!

POTREBUJEMO:
200 g olupljenih mandljev
200 g belega sladkorja v prahu
zavojček vaniljevega sladkorja
ena ali dve žlički cimeta (po okusu)
2 dcl vode
(po želji seveda količine povečamo + jaz sem uporabila rjavi sladkor)

V kozici z debelim dnom ali teflonski ponvi raztopimo sladkor v vodi in mešamo do vrelišča. Nato v sladkorno mešanico vsujemo mandlje in cimet ter dobro premešamo, da se sladkorna glazura oprime oreščkov. Ko sladkor karamelizira, ponev odstavimo in mandlje stresemo na pekač, prekrit s peki papirjem. Mandlje ločimo z leseno žlico ter pustimo, da se ohladijo, sladkorni ovoj pa strdi.
ZA ŠKRNICLJE POTREBUJEMO:
peki papir
škarje + lepilo
vrvico
zlat flumaster

Iz papirja izrežemo kose primerne velikosti (predstavljate si nekakšno visoko ozko kuverto) in jih zlepimo po robovih. Porišemo jih z zlatim flumastrom - zvezdice, pikice, trikotniki, srčki ... -, vanje nasujemo mandlje in povežemo z vrvico.

1 komentar

  1. Vedno me je zanimalo kako se tole naredi! Na sejmih sem si jih vedno kupila.

    OdgovoriIzbriši

© PEPERMINT • Theme by Maira G.