SLIDER





EMBALAŽA IN PRODUKTNA GRAFIKA / SLO



Se še spomnite LUNE? Ah, žal je ni več, v mnogih domovih pa še kar vtrajajo Lunine doze za tekoče milo, v kopalnicah pa kar tako, za okras, še vedno ždi kakšna lepa (četudi prazna) plastenka mehčalca. Zgoraj na fotki je linija Luninih izdelkov, katerih podobo je ustvarila Zora Stančič. Oblikovanje embalaže in produktne grafike sta oblikovalski panogi, morda najbolj podvrženi tržnemu vidiku. Vzbujata želje po izdelku in omogočata spajanje z določenim življenjskim slogom. Zahtevata polnovreden načrtovalski proces, v katerem se povezuje z oglaševanjem, ki izdelek umešča med druge oziroma nad njih ter tudi modno industrijo, ki sledi in ustvarja trende. O tem in tudi o mnogih primerih zanimivega produktnega oblikovanja ter oblikovanja embalaže bodo ta četrtek ob 19. uri v MAO govorili oblikovalci ter Brumnovi nagrajenci Žare Kerin, Primož Pislak in Gregor Žakelj, pogovor pa bo vodil Tomato Košir.

6 komentarjev

  1. Pri meni se še vedno Luna potika, tako embalaža, kot nekaj dragocene zaloge vsebine. Na smrt bom pogrešala lepe plastenke in neprecenljive vonje mehčalcev :(

    OdgovoriIzbriši
  2. Skoraj sem uspela ujeti odprodajo zadnjih zalog. Skoraj. Luna pogrešamo te!

    OdgovoriIzbriši
  3. Tudi pri nas pogrešamo Luno. Imamo samo še embalažo praška, ki je kot nekakšna škatla s pokrovom, v katerega skrivamo grde arielepersile, dozo za tekoče milo za drago (roka roko umije) Zore Stančič pa filamo z noname dišečimi polnili.

    Res pogrešamo Luno.

    OdgovoriIzbriši
  4. Jaz pa vem, kje bi se še dala dobiti kaka malenkost (predvsem mila)... :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Tudi pri nas imamo še Luno - dozirna posodica za milo za roke in škatla s pokrovom za pralni prašek. Vsebina žal ni več Luna, embalaža pa krasi dolgočasno kopalnico.

    OdgovoriIzbriši

© PEPERMINT • Theme by Maira G.