SLIDER





ZA POJEST: MELONIN SORBET

A vam neki povem? Ko grem na sladoled, najraje rečem, da bi kepice imela v lončku. Zaradi žličk! Spravijo me v dobro voljo :) Ampak kot zakleto prodajalci nikoli ne uganejo (vem, pač eno vzamejo in that's it) mojih barvnih preferenc. Zato kdaj kar sama vzamem tisto žličko, ki mi je všeč in se poda barvam izbranih kepic. Ja no, vem, trapasto. Ampak jaz žličke spravim, zato mi je pol odpuščenega. Potem z njimi jem domač melonin sorbet.

MELONIN SORBET
ena zrela melona
skodelica sladkorja
skodelica in pol vode
pol limone
Res je izi. Melono prerežemo na pol in izdolbemo semena. Polovici narežemo na rezine, nato jih olupimo in narežemo na manjše kose. Zmeljemo v blenderju. Medtem naredimo sladkorni sirup. V ponvici segrejemo vodo, v njej pa raztopimo sladkor {jaz sem imela le rjavega, zato je melonina mešanica malo temnejša} ter pustimo, da kakšno minuto vre. Ohladimo za par stopinj, nato skupaj s sokom polovice limone vmešamo v melonino kašo. Zlijemo v primerno posodo s pokrovom in postavimo v zamrzovalnik.

Zdaj pa najbolj zamuden del. Sorbet vsake pol urice vzamemo iz zamrzovalnika in z vilico premešamo. Jaz sem to storila 2x, potem pa sem šla na Trnfest, še enkrat premešala pozno zvečer, sorbetek pa je bil pri miru celo noč. Fin je, pa čeprav nimam tistih sladoledarskih klešč za lepšo prezentacijo :) Že razmišljam o različici z lubenico ...

4 komentarji

  1. Enkrat sem gledala, kako je Jamie Oliver z vilico praskal sorbet, najbrž ravno melonin, tako lepo oranžen je bil.

    Sorbeti so fini, bolj osvežilni od kremastih sladoledov, z kapljico alkohola pa najboljši posladek po poletnem kosilu ali večerji s prijatelji. Bi se prilegla tvoja skodelica v tej vročini, prav res. Vročina pa je kriva tudi za lenobo v kuhinji, zato ne bo nič danes s sladkanjem.

    Pozdravček in hvala za vse ideje za lepši dan,
    Nana

    OdgovoriIzbriši
  2. jaz bi takoj eno kepico, šalčko al pa kar celo banjco! VROČE! b.

    OdgovoriIzbriši
  3. Recept izgleda odlično! Sem ravno dala vse skupaj v zamrzovalnik. Imam pa eno vprašanje:doma sem imela samo medeno melono(to je tista, ki je bolj bela in ne oranžna) pa me zanima ali bo nastalo kaj drugače. Drugače pa jutri napišem kako je uspelo!!:)

    OdgovoriIzbriši

© PEPERMINT • Theme by Maira G.