SLIDER





GINA • NAJBOLJ SEKSI NAPRAVA ZA PRIPRAVO KAVE

Kava. Kava. Kava. Če se je še nedolgo tega ves čas pisalo le o njegovi visokosti vinu, ga zdaj po levi in brez žmigavca prižganega smernega kazalca prehitevata pivo in kava. Pivo ni več le nekaj za pijača za frende ali nekaj, kar se prileže  ob kakšni tekmi ali po napornem delu. In kava ni več le nekaj, s čimer pač lažje preživimo dan in s čimer si popestrimo družabne rituale. Pivo in kava - tako ljudska in vsakdanja - sta postala gradivo za raziskovalce, strast za pivovarje in pražarje, neskončen test za pivce/preizkuševalce ter navdih za podjetnike, arhitekte in oblikovalce. 
GOAT STORY PO GOAT MUGU PREDSTAVLJA GINO
Kava je v navdih tudi slovenski ekipi GOAT STORY, ki je pred dvema letoma s kavno skodelico GOAT MUG osvojila Kickstarter in kavopivce s celega sveta. Njihova nenavadna to-go skodelica jim je prinesla za skoraj pol milijona dolarjev prednaročil, a so kaj kmalu začeli razvijati nove izdelke. Prvi korak v novo smer je bila naprava za pour-over način priprave kave G-DRIP.

In nato je prišla GINA. Pametni instrument za pripravo kave. Včeraj so svoj novi izdelek predstavili v specializirani kavarni Revolucionist, oktobra pa ekipa Goat Story načrtuje ponovni pohod na Kickstarter. 

NAJBRŽ NAJBOLJ SEKSI NAPRAVA ZA PRIPRAVO KAVE
Gina je naprava za pripravo kave, ki združuje najsodobnejšo tehnologijo, oblikovalske trende in tri klasične metode priprave tega priljubljenega napitka. Pri snovanju naprave je mlada ekipa, ki šteje okoli dvajset članov, vodita pa jo Anže Miklavec in Stella Korošec, sodelovala s strokovnjaki, ki se na kavo zares spoznajo - s pražarji in baristi. 

JEKLO, KERAMIKA, STEKLO + TEHNOLOGIJA
Podoba seksi naprave, ki bo zagotovo v ponos in okras marsikateremu domu ali kavarni, je delo oblikovalca Luke Pirnata. Sestavljena je iz treh različnih materialov in več elementov. Lijak, skozi katerega natočimo vodo, je iz vlite keramike, ogrodje je iz nerjavečega jekla, vrček pa iz ročno pihanega stekla. Posebnost izdelka pa je tudi bakreni vijak, ki omogoča uravnavanje pretoka vode in preizkušanje različnih tehnik priprave kave: pour-over, cold-drip in immersion.


APLIKACIJA, KI VODI DO POPOLNE KAVE
Gina ima v svoje dno vgrajeno pametno tehtnico in mobilno aplikacijo, ki pripravljavca kave na preprost način vodita do skodelice popolne kave. Vizualno podobo aplikacije je zasnoval oblikovalec Miha Artnak, ekipa pa bo svoj novi izdelek na Kickstarterju predstavila z videom, ki so ga posneli fantje iz ekipe Bright Visuals (pssst, nekaj posnetkov je nastalo tudi v tem stanovanju:).

ZA NAJLEPŠE IN NAJBOLJŠE SVETOVNE KAVARNE IN ZA DOMAČI PULT
Ko smo včeraj klepetale s puncami, sem rekla, da si Gino kar predstavljam v kakšni amsterdamski kavarni. In je Alja dodala: "Ali kje v Skandinaviji." Anja pa: "Pa na Japonskem." Ampak v resnici pa si jo bomo najbrž vsi zaželeli imeti doma. Na Kickstarterju jo bo mogoče naročiti za okoli 140 evrov.

SLEDITE GOAT STORY NA: 

Ni komentarjev

Objavite komentar

© PEPERMINT • Theme by Maira G.