SLIDER





BARVITI DOM PETČLANSKE DRUŽINE • STANOVANJE, KI SE NEPRESTANO SPREMINJA

Medtem ko se iztekajo dnevi z letnico 2018, sem prav ponosna, da lahko na seznam zanimivih intterierjev, ki sem jih na Pepermintu predstavila v tem letu, dodam še stanovanje, ki bi mu lahko rekla kar odkritje leta. Živa in Luka imata svoj domek tako rada, da sta zanj - v veselje vseh, ki ga spremljamo - ustvarila profil na Instagramu, kjer delita vsakodnevne utrinke, detajle in kotičke stanovanja, ki ga delita s tremi hčerkami. 

Njihov dom je naravnost očarljiv. Če bi bil oseba, bi mu nadela še pridevnike pozitiven, zanimiv, barvit, nasmejan. Si predstavljate, da bi bili na tejle sedežni slabe volje? Všeč mi je tudi zato, ker ni "iz kataloga", je poln osebnosti, kimu jo dajejo njegovi stanovalci, samosvoj in hkrati izjemno dovršen. 
Dnevna soba z izhodom na atrij in delovni kotiček
Zasluge za to so predvsem Živine. Po poklicu je modna oblikovalka - morda od tu ta občutek za lepo? -, ki pa dela v digitalnem marketingu. Stanovanje 105, kot mu s partnerjem Luko pravita na Instagramu, se nahaja v majhnem bloku v Ljubljani. 

DOM, KI SE NEPRESTANO SPREMINJA IN PRILAGAJA ŽIVLJENJU
"Dom sva opremila počasi - nekako bi rekla da ga še nisva do konca, verjetno pa ga tudi nikoli ne bova," pravi Živa in šaljivo doda: "Naš dom se namreč neprestano spreminja, na žalost ne v m2." Ko sta se vselila, sta sprva imela nekaj pohištva iz starega stanovanja, nekaj sta kupila v Ikei, nekaj pa dala izdelati po meri. Potem sta počasi menjala Ikeine in druge stare kose za tiste, ki s jima bili zares všeč in dobro služijo svojemu namenu. Ker pa se namen s časom spreminja, se mora tudi stanovanje prilagoditi novi vlogi. 
Barvite police v dnevni sobi, pikast predalnik in zaljubljenca Petre Varl v hodniku
"Pred kratkim smo na primer med sabo zamenjali otroško sobo in spalnico, iz garderobne sobe pa naredili sobo za našo dojenčico," spremembe opisuje Živa, ki se kdaj loti tudi DIY projektov, še posebej, ko z Luko tistega, kar sta si zamislila, ne najdeta v trgovinah.

SKANDINAVSKI SLOG, KI GA MEHČAJO BARVE
Blizu ji je skandinavski slog. A, prav nič presenetljivo, malo prilagojen, kot pravi sama. V stanovanje namreč vnašajo tudi precej barv, predvsem s slikami in rastlinami. Barve se v stanovanju 105 res pojavljajo v nadvse zanimivih kombinacijah in detajlih. Ste na fotografijah opazili komodo s pikami na hodniku? Pa kultni kuhinjski pomočnik v močni barvi fuksije, ki krasi snežno belo kuhinjo?
Kuhinja in jedilni pult
PRINT MEDVEDA, KI JE PRIPOTOVAL IZ LONDONA
Kateri je tvoj najljubši predmet v stanovanju in zakaj, vprašam Živo. "Ojoj, to je pa težko," odgovori, "ker v stanovanje res prineseva samo tisto, kar nama je noro všeč. Če se moram odločiti za eno stvar, je to verjetno ogromna slika medveda v jedilnici." Tega je nekoč zasledila na fotografijah stanovanja, objavljenih na priljubljeni spletni strani Design Sponge in ga enostavno morala imeti. Prebrskala je internet in v Londonu našla avtorico ter pri njej kupila ta ogromen print.
Pogled iz dnevne sobe proti jedilnici (in the medvedu:) ter jedilnica
NAJLJUBŠI KOTIČEK?
"Verjetno ta, ko sedim na kavču v dnevni sobi in se mi pogled odpira na medveda, veliko lončnico sredi prostora in delovni kotiček, v katerem je tudi meni ljuba stena s policami, na drugi strani pa na atrij, ki je najlepši v poletnih in jesenskih mesecih.
Spalnica
DOM = ZAVETJE
Inspiracijo Živa išče večinoma na Instagramu ter revijah o interierjih. Predvsem prvi se ji zdi za interierje "res super stvar, ker na enem mestu najdeš vse - od čistega minimalizma do noro barvitih in polnih interierjev. Inspirirajo pa me prav te razlike."

Za konec pa še - kaj ji pomeni dom? "Dom mi pomeni ogromno. Predvsem zavetje, kjer se vsi dobro počutimo, smo obkroženi s spomini in stvarmi, ki so nam všeč. Moram reči, da smo zelo radi doma." 
Otroška soba in soba za dojenčico
A ni to najbolj pomembno? Dragi Pepermintki, hvala za vašo družbo v letošnjem letu, upam, da je bila ta stran tudi za vas pobeg v lep in navdihujoč svet. Se vidimo kmalu! LEPO LETO, PEPERMINTASTO SVEŽE! 

Ni komentarjev

Objavite komentar

© PEPERMINT • Theme by Maira G.