SLIDER





DIY: NAKIT "IZ ŽELEZNINE" (3.del)

Tako, še tretji in s tem zadnji del šraufkaste nakitne zgodbe. Makrame. Morda zgleda in se sliši zapleteno, vendar v praksi ni. Tole na fotkah je osnovni makrame vozelj, navodila zanj se v video različici najdejo tudi na spletu, če moj prikaz ne bo razumljiv... Morda ne bo uspelo kar takoj, saj meni tudi ni. :)
Za makrame načeloma potrebujemo 3 vrvice. Srednja je lahko krajša (tolikšna, kolikor je obseg našega zapestja + konca za zavezovanje) in debelejša. Lahko v snop naberemo več dolžin iste vrvice, pa je. Ob strani sta dve daljši vrvici. Vse tri zavežemo v vozel in pričvrstimo na podlago z zaponko ali lepilnim trakom. Pletenje si lahko olajšamo tudi tako, da fiksiramo še srednjo vrvico, a bolj narahlo, saj bomo pod njo peljali stranski vrvici.
 Začnemo tako, da desno vrvico položimo čez sredinsko, tako da nastane okljuk.
 Levo vrvico na levi strani položimo čez desno.
Nato pa jo peljemo pod desno in sredinsko vrvico in skozi okljuk desne. Zategnemo. Sedaj začnemo na levi strani z levo vrvico in ponovimo korak, le da iz druge strani. Vem, sliši se čudno, ampak poglejte kakšen video, pa bo šlo. :)
Vozlamo, vozlamo, vozlamo in se nekje na eni tretjini obsega zapestja ustavimo ter po želji na vrvice nanizamo matice, podložke, palčke. Nato vozlamo naprej, do konca, naredimo zaključni vozel in smo!
Okej, vam na hitro pokažem še en trik. Zanj potrebujemo eno okroglo podložko in dve enako dolgi vrvici.
Prvo vrvico prepognemo na pol in vpeljemo skozi podložko. Prosta konca vrvice peljemo skozi kakosetemureče ovoj in zategnemo. Enako storimo z drugo vrvico. Nastane tole. Upam, da ne naredim prevelike sramote svojemu taborniškemu imenu, če naznanim, da se temu vozlu reče kavbojski vozel. Naj me kdo popravi, prosim.
Inaf! Ampak naj vas ne skrbi, danes sem spet zasedla verando in barvala ter potem na vrtu sestavljala imrpovizirano mizo z lesenimi kozami in dilami, se drla na mačke, ki so mi hotele šnofat po mafinih in tekla na drugi konec vasi v tetino gredo po šopek rož. Vse za pepermint. In nujno potrebujem kakšnega asistenta (ki ni katera od mojih sester, ki niso zainteresirane za nič drugega kot to, če lahko pojedo kakšen mafin), ki mi bo pomagal pospravljat po fotošutingih. 

7 komentarjev

  1. To je kavbojski vozel. Smo mu tudi mi pri tabornikih tako rekli. In jaz znam se en makrame(al kakorkoli se rece temu) s podložkami.. Zgleda res metalsko, heheh XD

    OdgovoriIzbriši
  2. Hmm, makrame je zame v istem predalu zapletenosti kot vezenje, fastelni šraufast nakit pa je zelo kjut.

    OdgovoriIzbriši
  3. pepermintova katja, en outoftopic! nujno moram širnemu svetu oznanit: samo zaradi tebe sem vzljubila roza barvo! res, pred pepermintom sem se ji izogibala, kjer se je le dalo. potem pa je počasi (nenačrtovano, prisežem!) našla pot v moje stanovanje - najprej z eno skodelico za kavo, nato z lončkom za orhidejo, potem s posteljnino,... mislim, da rozasti človeštvo dela totalno krivico in ti to popravljaš na najboljši možen način!!! :D

    OdgovoriIzbriši
  4. obenem pa seveda občudovanje za trojček železnih DIY (in, oh, kako babje od mene, za seksi nohtke:)!

    OdgovoriIzbriši
  5. haha, živa, si me nasmejala!
    se povsem strinjam, roza je po krivem obsojena na "barbikavost". jst sm ful roza fan, kar je očitno (pa še bo:). v prostoru je obvezna! tale lak je trenutno okrušen, ampak mi je ful všeč kombo. tko da tenks :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Super ideja! Vodim poletne delavnice za otroke in tak nakit bo kot nalašč za tiste malo večje, ki hočejo biti kuuuul. Bomo raje s kitko začeli, res dobra finta. :-) Hvala.

    OdgovoriIzbriši
  7. Se javim za asistentko :)))

    Full kul DIY :) Res si faca, ko se tako potrudiš za pepermit, ko uživaš v takem ustvarjanju in pripravljanju pravih ali namišljenih piknikov...I love it! :)

    OdgovoriIzbriši

© PEPERMINT • Theme by Maira G.