SLIDER

DIY: PLATIKFANTASTIK DIAMANTI

Po tehle navodilcih in z malo prilagajanja lastnim preferencam sem se lotila rezljanja fimo mase. 
Rezala sem s skalpelsko ostrim rezilom - nastavkom za olfanož. Ampak še pred tafinim delom projekta sem se srečala s prvim presenečenjem: fimo masa je trda kot kamen! Bemti, sem klela, ko sem jo grela med dlanmi in jo skušala vsaj malce preoblikovati. Fju, na koncu je le šlo in lahko sem se posvetila kirurškemu delu. Nastali so štirje zerkjut obeski. Kot bi slutila, da veselje ne bo trajalo dolgo, sem priredila fotosešn še pred njihovim izletom v pečico.
Ker potem je sledil dizaster in moji kulski fimo diamantki so se zasmodili.  Pa kakšna navodila so to na pakungi, porkamotorka?! Postali so sicer čisto čedno turkizno zeleni, le da imajo zasmojeno spodnjo ploskev, s katero so ležali na pekipapirju. Zatorej moj prvi fimo poskus razglašam za neuspešen. Naj vas fotkice ne preslepijo. Fajterka sem. Zato se bom s fimo diamantki še borila. :)

14 komentarjev

 1. Lepo izgleda in zažganega diamnta nima bilokdo!

  OdgovoriIzbriši
 2. izgleda fino. po drugi plati, pa še nisem zasledila, da bi kdo nosil burned efect necklace ;)

  OdgovoriIzbriši
 3. uh matilda sve usklejene :))

  OdgovoriIzbriši
 4. Hehehe, sem se nasmejala ob tem opisu. Ker zažganega dela ni videti, lahko zapišem, da so diamantki fantastični.

  OdgovoriIzbriši
 5. Ti kar daj, ker to izjemno kul zgleda!

  OdgovoriIzbriši
 6. Hmm, toliko fima sem že prepekla (toliko, da mi gre zdaj mogoče skoraj tako na živce kot tebi), pa ga še nikoli nisem zažgala :) Mogoče je odvisno od pečice? Jaz pečem na 110 stopinj, 30 min.

  OdgovoriIzbriši
 7. Pofotkala sem jih, še preden sem jih spekla. Pekla sem pa v eni stari pečici v študentskem domu, ki jo morš itak ful navit, da se sploh segreje. In potem je težko regulirat dejansko temperaturo. Najbrž je bilo to krivo. Naslednjič bo boljše, sem prepričana. :)

  OdgovoriIzbriši
 8. Držim pesti, da bo naslednjič boljše...sicer pa...kaj pa če bi pobarvala s kakimi akrili? Ali pa s tvojim kul belim flumastrom? Tisto zažgano ploskev?

  Jaz sem se pa lotila tistih brzletk iz blaga...pa pridejo KüL :D Hvala :)

  OdgovoriIzbriši
 9. Izgledajo fantastični.
  Jaz pa imam malo drugačno idejo od Spele ... mogoče bi zažgano ploskev malo pobrusla z brusnim papirjem. Ampak pazi ... tako papir kot fimo diamantek med brušenjem namakaj v vodi. Mislim, da bi se lahko znebila zapečenega videza, poleg tega pa se bo masa še nekoliko bleščala.
  Upam, da sem kaj pomagala ;)

  OdgovoriIzbriši
 10. Je morala biti res pečica, ker jaz sem fimo mase spekla na kile, pa se mi še ni prismodila. Je pa res, da je fimo classic trda. Fimo soft je pa mehka - ampak za tvojo tehniko ne vem, če bi bila primerna, ker bi se ti pri rezanju lahko peštala. Brušenje bi znalo kot prva pomoč pomagati!

  OdgovoriIzbriši
 11. ja, tole brušenje mi je že Pehtran svetoval. Mogoče pa tud on naskrivaj s fimom ustvarja? :)

  OdgovoriIzbriši
 12. jaz bi ga kar posperjala s kakšnim sprejem, drugače izgleda super

  ampak fimo in ostale plastične mase res sproščaj kao neke strupene pline, če jih prežgeš...

  izgleda pa super, že zadnjič sem napisala, da je fimo zame pretrd, nisem pa se spomnila, da bi ga samo obrezovala, to mora biti vseeno malo lažje kot ga recimo ful oblikovati, a?

  OdgovoriIzbriši
 13. Mogoce se ne poznas pa ti posiljam se mal inspiracije za diamantke: http://www.etsy.com/shop/amerrymishap

  OdgovoriIzbriši
 14. kljub porkamotorkanju so ratali kjut obeski. Zažganega dela se pa ne vidi sploh, al rabim lupo???

  OdgovoriIzbriši

© PEPERMINT • Theme by Maira G.