SLIDER

HOTSPOT • LADIJSKI KONTEJNERJI ZA BEŽIGRADOM Za Bežigradom, tik ob Ekonomski fakulteti, je pred nekaj tedni vrata odprl HOTSPOT. Bistro, sestavljen iz ladijskih kontejnerjev in opremljen v industrijskem slogu je že postal priljubljena postojanka študentov in zaposlenih iz okoliških poslovnih in fakultetnih stavb. 

ROBUSTNI KONTEJNERJI - DOM, PISARNA, LOKAL
V tujini so lokali v transportnih kontejnerjih prisotni že več let, tudi pri nas je vedno več takih, ki sledijo trendom ulične prehrane, postrežene v teh netipičnih gradbenih enotah. Na pogled robustni ladijski zabojniki pa so v kombinaciji s steklenimi stenami in domiselno opremo privlačno nasprotje klasičnim gostinskim prostorom.

Tudi zato sem se odpravila na Kardeljevo ploščad in snovalcem Hotspota zastavila nekaj vprašanj.


Pri postavitvi Hotspota je sodelovalo podjetje Domart, ki je poskrbelo za inženirski del, arhitekturo in interier. Izbiro lokacije, kamor bi postavili objekt, je določilo več dejavnikov. Čeprav lokal stoji ob parkirišču in cesti, je umaknjen na peščen nasip, veliko je zelenja. 

NA UMEŠANA JAJČKA ZA ZAJTRK, BURGER IN PIVO PO PREDAVANJIH
"Ker so v neposredni bližini fakultete, je to pretočna točka večje baze ljudi," razloži Filip, ki bdi nad bistrojem. Študente tako privabljajo s ponudbo toplih in hladnih pijač ter prigrizkov, zaposlene v okoliških podjetjih pa vabijo na malice ter pijačo po službi. Priljubljeni so njihovi burgerji, pa tudi sendviči, hotdogi, toasti in umešana jajčka. Tudi kaj sladkega se najde. Pri snovanju ponudbe se jim zdi pomembno to, da sodelujejo s slovenskimi proizvajalci in ponudniki.

MODULARNE ENOTE, KI JIH ZLAGAMO KOT LEGOKOCKE
Ladijski oziroma skladiščni kontejnerji so večnamenski, iz njih lahko sestavimo bivalne enote, gostinske lokale, pisarne, počitniške objekte, praktično karkoli. Vsak kontejner lahko drži do 50 ton, lahko jih nalagamo enega na drugega -  tudi štiri ali pet v višino. 

Pri Hotspotu so uporabili dva cela kontejnerja, ki sta naložena drug na drugega - v enem sta kuhinja in točilni pult. Preostala dva sta bila odrezana in služita kot lupina za steklene stene in streho.

Lokal je opremljen v industrijskem slogu. Tla so lesena, strop posnema videz betonskih plošč. Visoke mize in stoli so izdelani iz lesa in železa, mize so privite v tla. Celoten vtis pa omehčajo luči, ki visijo nad mizami.

Ni komentarjev

Objavite komentar

© PEPERMINT • Theme by Maira G.