SLIDER





DOLCEVITA BEARD COMPANY • DIŠEČA OLJA ZA NEGO BRADE


Saj vem, Pepermint večinoma berete punce. Ampak tudi fantov je vedno več (maham!). A ker je ta stran namenjena vsem, je današnja objava posvečena bradam. Ah, te brade. Po tem, ko smo jih toliko let povezovali predvsem s starejšimi gospodi in decembrskimi dobrimi možmi, so v zadnjem času postale pravi mali modni hit. Tudi pri nas. Spet so se začele odpirati brivnice, fantje pa negi kocin posvečajo prav posebno skrb. Za nego brade obstajajo prav posebni pripomočki, od glavničkov in škarij do negovalnih olj.

Trendu se prilagajajo tudi Slovenci, tisti z bradami in tisti podjetni. Poznamo kar nekaj slovenskih znamk izdelkov za nego brad in brkov, ena od njih je DOLCEVITA BEARD COMPANY.


Ko je bil njen ustvarjalec Svit Oliver Katanec v zaključnem letu študija krajinske arhitekture, se je bolj kot britju svoje brade posvečal diplomi. Njegova brada pa je rasla, malo zaradi lenobe, malo zaradi pomanjkanja časa.

Z njo pa je zrasla tudi ideja o lastni znamki negovalnih olj. Svit, ki v domačih Gameljnah skrbi za vse faze Dolcevita Beard Company, je ustvaril štiri različne kombinacije olj za vse tipe brad, sam pa je zasnoval tudi podobo znamke in fotografije, ki jih deli na Instagramu in FB strani.


Vse štiri različice negovalnih sestavljajo tri nosilna negovalna olja: mandljevo olje, arganovo olje in olje grozdnih pešk. Razlikujejo pa se po vonju.

V steklenički Love Citrus prevladuje vonj limone, zato je ta všeč tistim, ki imajo radi sveže, sladke, lahke dišave. 

V steklenički Joiner Wood so med negovalna olja dodana eterična olja čajevca, sandalovine in cedre. Brada, ki jo natremo s tem oljem, bo nežno dišala po lesu in gozdu. 


Olju z imenom Snow Line so dodane kapljice eteričnega olja kamilice in mešanica sadnih, mint in evkaliptusovih eteričnih olj.  

Zadnja steklenička v liniji, imenuje se L’Unico, pa diši po Italiji. Osnovnim oljem so dodana eterična olja mandarine, bergamotke in sandalovine.


Ni komentarjev

Objavite komentar

© PEPERMINT • Theme by Maira G.