SLIDER





KOLEDAR, KI POLEPŠA VSAK MESEC POSEBEJ


Počasi – tako se samo reče, kajti v resnici zelo zelo hitro – se bliža konec leta, s tem pa čas, ko po tihem delamo plane za novih 12 mesecev, novih 365 dni, nove nas. Zame je nakup novega planerja že nekaj let prav posebna dogodviščina. Nekaj obetajočega, polnega možnosti je v tistem zvezanem paketku listov, napolnjenih z razpredelnicami, ki nam preštejejo leto, ki je pred nami. To, da kdaj cel mesec planerja niti pogledam ne, je druga zgodba.

Koledarji vseh vrst nam pomagajo orientirati se v času in v življenju. Tisti na steni, na mizi, tisti v torbi, na računalniku, telefonu, pametni uri. Polnimo jih z zaznamki, obkrožamo ali črtamo dneve, si zapisujemo izpite, zdravniške preglede, delovne obveznosti, potovanja, podaljšane vikende.

KAKO LJUBEZNI NARISATI ČAS ...
Ana Klun se je v začetku letošnjega leta odločila, da vsakega prvega v mesecu nariše nov list koledarja in ga ponudi spletnim sledilcem, da ga natisnejo in uporabljajo po svoje. Pravi, da je koledarje rodila želja. "Želja po iskanju lepega, želja po obdarovanju spletnih sledilcev, želja po čiščenju podobe in želja po slikanju s čopičem in črnilom."


... ALI ZGODBA O KLUN KOLEDARJU
Tako so celo leto nastajale podobe, vsak mesec nova, vsak mesec posebna. Na Instagramu so Anini sledilci, navdušeni nad vedno novim printom, ki jih je pričakal za lepši uvod v mesec, pridno objavljali svoje koledarje. 

"Koledar je našel pot do številnih sten in sobic, poslali ste mi veliko fotografij, na katerih ste koledar umestili v sredino zelo pazljivo aranžiranih postavitev, pravih malih scenografskih mojstrovin," je nad odzivom navdušena avtorica, katere delo sem, če se spomnite, predstavila tudi v objavi o mariborskem bistroju Fudo, za katerega je zasnovala grafično podobo.

VSAK MESEC POSEBNA FOTOGRAFIJA
"Navdih za posamezen motiv koledarja sem našla v letnih časih, svojih prvih asociacijah na posamezen mesec, posebnih dogodkih … lovila sem trende, ki ste jih vzeli za svoje." Vsak list koledarja sta vsak mesec ovekovečili s fotografinjo Romino Ivančič. "Jaz sem poskrbela za postavitev in styling, ona za osvetlitev in ostrino."

KAJ BO NAŠE STENE KRASILO V 2017
Leta, s tem pa Aninega projekta, še ni konec, pred nami sta še dva lista koledarja z letnico 2016, ki ju bomo, kot vedno, premierno videli na Instagramu. So pa oblikovalko lepi odzivi in želje po celoletnem koledarju spodbudili, da je v zadnjih tednih projekt nadgradila. 

"Morda sem malce omahovala, potem pa odprla posodico s tušem, vzela v roke čopič in te dni naredila piko na zadnji list Klun koledarja 2017, ki ga boste lahko prav kmalu kmalu postavili na steno vaše najljubše sobice."
Ani in njenemu delu lahko sledite tudi tu: 
Na IG in FB vas Ana tudi obvesti o tem, kje si lahko shranite/natisnete koledarje.

1 komentar

  1. Čeprav se prvič srečam z osebo Ane Klun, mi je že zelo všeč! Koledar in sama ideja sta pa res čudoviti in sem prav vesela, da bom zdaj lahko Ani sledila tudi jaz!

    OdgovoriIzbriši

© PEPERMINT • Theme by Maira G.