SLIDER





SLOVENCI ZASNOVALI GRAMOFON, KI PREDVAJA LEBDEČE VINILKE

To je MAG-LEV. Prvi gramofon, ki deluje tako, da vinilna plošča med predvajanjem lebdi v zraku, kar ji omogoča magnetna blazina. Gramofon je zasnovala slovenska ekipa, s svojo idejo in izdelkom pa želijo prepričati ljubitelje glasbe, da jih podprejo na Kickstarterju in omogočijo produkcijo naprave.

Kako gramofon in ta inovativna tehnika delujeta? Naprava ima ročico, gramofonsko glavo in priključek, s katerim se lahko uporabnik poveže na avdio sistem. Pogonski mehanizem je najpomembnejši del gramofona in ga povsem razlikuje od obstoječih gramofonov na tržišču. 


Ekipa pravi, da so z uporabo inovativne tehnologije dosegli tako lebdenje plošče ter zelo natančno vrtenje krožnika. Tega s pomočjo senzorjev regulira programska oprema.

Gramofon omogoča visoko kakovost zvoka, vsekakor pa svoje doda pogled na lebdečo in vrtečo se vinilko. Kar predstavljam si ga v filmu, kakršen je Ex Machina. Za oblikovni del gramofona je poskrbel oblikovalski studio Desnahemisfera, za tehnično izvedbo pa podjetje Topsol, ki se ukvarja z razvojem napredne solarne energije.


Za video, s katerim se MAG-LEV predstavlja na Kickstarterju, je poskrbela ekipa Bright Visuals. Prepoznate okolje, kjer so posneli večino prizorov?


Ni komentarjev

Objavite komentar

© PEPERMINT • Theme by Maira G.