SLIDER





SVETLO LJUBLJANSKO STANOVANJE S SLOVENSKIM ZNAČAJEM VAS VABI NA OBISK


Se spomnite stanovanja, opremljenega z izdelki slovenskih oblikovalcev, ki so ga julija lahko raziskovali Berlinčani? Šlo je za tridnevni dogodek, ki je na atraktiven pop-up način predstavljal slovenske znamke in imena industrijskega oblikovanja.

PO BERLINU ŠE LJUBLJANA
Prejšnji teden pa je svoja vrata na široko odprlo tudi stanovanje v Ljubljani, ki sledi ideji berlinske predstavitve, le da na ogled in na številne dogodke obiskovalce - vas, torej - vabi vse do 3. novembra.

Lastnika stanovanja na Dunajski cesti 177 (tik ob ljubljanski obvoznici) sta prostore svojega doma prepustila zavodu Ropot in pohištvu ter dodatkom slovenskih znamk. Skupaj so ustvarili živahen interier, v katerem pa se tudi veliko dogaja: od delavnic za otroke, arhitekturne svetovalnice do nepremičninskih nasvetov.

SVETLO STANOVANJE KOT RAZSTAVIŠČE SLOVENSKIH IZDELKOV
Svetlo stanovanje, ki mu poseben značaj dajeta stena iz oken ter podest nad kuhinjo, do katerega se je treba povzpeti po strmem stopnišču, je majhno, a domišljeno zasnovano. Z nevtralnimi stenami in malce industrijskim videzom je lepa podlaga za pisane izdelke različnih slogov, ki nosijo slovenski podpis. 

V stanovanju, ki so mu pobudniki projekta nadeli ime Dom slovenskega oblikovanja, med drugim najdemo izdelke Steklarne Rogaška, Donar, Rex Kralj, Stolžek, Kaaita, Aklih in še mnoge druge. 
ODPRTO DO 3. NOVEMBRA
Dom slovenskega oblikovanja lahko obiščete vse do 2. novembra, od ponedeljka do petka med 16.00 in 19.00 ter v soboto med 10.00 in 12.00 uro. Podrobnejše informacije o stanovanju in dogodkih najdete na spletni strani ifeeldesign.

FOTO: Janez Marolt

Ni komentarjev

Objavite komentar

© PEPERMINT • Theme by Maira G.