ČAROBNI KULINARIČNI VEČERI V PARKU GALERIJE OKUSOV
Bil je topel julijski večer, ko so na pokošen
travnik za čudovitim dvorcem Novo Celje, kjer domuje Galerija
okusov, prispeli gostje veganskega kulinaričnega doživetja pod
krošnjami stoletnih dreves.
Vegastično je kulinarični večer, ki
si ga je zamislil Gregor Audič, že drugo leto zapored pa ga uresničuje z
ekipo Galerije okusov ter predvsem z njenima glavnima chefoma Luko Malgajem in
Markom Magajno.
Koncept dogodka je domišljen do zadnje podrobnosti.
Če so lani udeleženci na popotovanje po veganskih okusih 'poleteli' z
letališča, jih je letos tja pripeljala lokomotiva. Tako so bile tudi vstopnice
oblikovane kot vozovnice za vožnjo z vlakom.
Meni – veganski in brez glutena – je bil enako
presenetljiv in poln domišljije. V parku so postregli naslednje jedi:
Z roba goše (pašteta ajdove kaše, rdeča pesa, borovnice, smrekovi vršički, pokovka ajdove kaše, zelišča) |
Polet' je hladna (grahova juha, meta, granita sezama in cvetlic) |
Pa da ne pozabimo še na Lojzove murke (tris kumar,
pena krompirja, veganski ocvirki, stročji fižol v riževi tempuri). Za
sladki finale sta kuharja sladoled iz popečenih banan pričarala kar pred gosti
in prizorišče za nekaj trenutkov ovila v oblake zmrznjenega dima.
Preprosto pogrnjene mize so krasile travniške
cvetlice, za še lepši ambient drugega večera veganskih okusov pa je poskrbela
ilustratorka in grafična oblikovalka Anja Polh, ki je v parku, med drevesi in po
stolih, pripravila razstavo ilustracij in črk.
"V zadnjih letih se
najbolj ukvarjam z risanjem črk in napisov ter kombiniranje teh z risbo in
barvami," pravi Anja. Vsebina njenega dela se je tako dobro skladala z
vsebino in energijo dogodka, da so se ga odločili dopolniti še z razstavo.
"Ilustracija tukaj igra pozitivno in lahkotno vlogo, napisi pa kot glavno
izrazno sredstvo jezika in estetski elementi umetnost še dopolnjujejo."
Če bi radi ujeli naslednje
čarobno druženje v parku v Petrovčah, spremljajte objave Galerije okusov na FB.
Ni komentarjev
Objavite komentar