SLIDER





KAM NA KAVO • SLOVENSKA HIŠA IN KAVA V SKODELICAH S PIKAMI



Slovensko hišo težko zgrešite, če se od Tromostovja spustite mimo steklene Ribje brvi. Bledo rumena hiša s čipkastimi zavesami, napisom in rdečim vezenim detajlom na fasadi naj bi v urbano prestolnico prinesla gostoljubje slovenskega podeželja, domače dobrote in tradicijo. 



To se kaže tako pri ambientu kot ponudbi. Če sem pri Pritličju napisala, da ima najbrž najbolj fotogeničen točilni pult v Ljubljani, bi lahko pri Slovenski hiši to rekla za ploščice. Kar preverite na Instagramu - namig ena, namig dve :) 

Oprema je miks industrijskih in "domačih" elementov, res bi jo težko opisala. Slovencem se najbrž ne zdi kaj dosti slovenska, če odštejemo salame, ki visijo s stropa, pa lectova srca in emajlirane lončke s pikami. Le kako si interier razlagajo tujci?


Pristno slovenskemu pa ostajajo zvesti pri ponudbi. Vsa hrana in pijača na meniju je slovenskega porekla, od kave in čajev do piva, vina in žganih pijač. Vsekakor se je zelo prijela njihova kava, ki jo postrežejo v kavniku, rečejo ji Cankarjeva kava. Mizice pred lokalom so namreč polne emajliranih džezvic in lončkov s pikami. Tudi ti so #madeinslo, nosijo oznako celjskega Ema. 

Postrežejo s siri iz domačih mlekarn in kmetij, domačimi mesninami, paštetami in namazi (celo ocvirkovega lahko naročite). Tapasi po slovensko. Vse skupaj predse dobite naloženo na leseno desko. Na rezalne deske so pritrjeni tudi meniji. 

Skoraj bi pozabila! V Slovenski hiši vrtijo le slovensko glasbo. Bodite pripravljeni na obujanje spominov in nič naj vam ne bo nerodno, če boste med pitjem kave nehote mrmrali besedila pesmi Foxy Teens, Jana Plestenjaka ali Avia Benda.


SLOVENSKA HIŠA
CANKARJEVO NABREŽJE 13
 LJUBLJANA 
pon-čet 8.00 - 1.00
PET- sob  8.00 - 3.00
NED 8.00 - 1.00





Foto: Pepermint

Fod1.00

Ni komentarjev

Objavite komentar

© PEPERMINT • Theme by Maira G.